Tweede Kamer

Op maandag 14 oktober is groep 8 naar Den Haag geweest. We begonnen de dag in Madurodam voor een les staatsinrichting. Hier mochten we politieke partijen oprichten. Deze partijen bestonden uit een voorzitter, woordvoerder en partijleden. Ook moest elke partij een programma hebben. Hierna gingen we samen met de andere partijen in vergadering om een nieuwe stad te ontwerpen. Natuurlijk moest de indeling van de stad wel aansluiten bij de verschillende partijprogramma's. Na deze les hadden we nog even tijd om door Madurodam wandelen. 's Middags gingen we met de tram naar de binnenstad om het Binnenhof te bezoeken. We kregen een speurtocht rond de Ridderzaal en een rondleiding door de Tweede Kamer. Het was een erg leuke en leerzame dag. De foto's vind je hieronder.