Chinese les

De kinderen van groep 6 over het leeratelier Blok 3 CHINEES:  你好 Nǐ hǎo

Xander: Het was een heel leuk blok. Het was heel interessant en super leerzaam en cool. De woorden waren wel moeilijk maar het was te leuk om te doen dus ging ik door. De cijfers waren ook wel moeilijk maar alsnog ging ik door. De karakters waren interessant en moeilijk.

Guusje: Het was leuk om alle tekens en het pinyin uit mijn hoofd te leren. Ik kwam erbij in het vorige blok. Ik kwam wel midden in het vorige blok, daardoor kreeg ik er niet zo veel van mee maar toch vond ik dat ook leuk, leerzaam en gezellig. Ik weet nog dat we met maar honderd dominosteentjes een domino baan moesten maken. Honderd klinkt nu wel veel maar het is eigenlijk heel weinig als je eenmaal bezig bent. Ook waren we bezig met analytisch, praktisch en creatief denken. We hadden toen een soort test en ik ben 79% creatief. Dat vond ik best leuk.  Merana: Ik vond dit blok een van de leukste blokken. Ook al was het een beetje moeilijk, maar het was wel leuk. Ik vond het heel leuk om Chinees te leren. Allemaal van die gekke woordjes. Wat ik ook heel leuk vond was Bomberbot. Nu praat ik een beetje Chinees en kan heel goed programmeren. Het was echt een super blok. En dat allemaal door u, juf Willy.

Mick: Chinees leren. Ik vind dit een erg leuk blok. Ik heb veel geleerd en ik wou ook graag chinees leren, en ik geef dit blok een (9) als cijfer met ni hao kids heb ik de uitspraken geleerd en met duolingo de karakters en met het boekje pinyin en karakters. Het is samen met het vorige blok mijn favoriet.

Yusra: Ik vond het leeratelier heel erg leuk. Ik heb zoals gewoonlijk ook weer veel geleerd. We hebben het over heel veel onderwerpen gehad zoals: chinees, Bomberbot, excursie. Het was allemaal superrrrrrrrrrr leuk.

De kinderen van groep 7 over het Leeratelier:

Lina: We hebben veel geleerd dit jaar. Zo hebben wij bijvoorbeeld leren programmeren, creatief denken en Chinees geleerd. Chinees leren vond ik in het begin niet zo leuk, maar we hebben het op een leuke manier geleerd waardoor het toch nog leuk werd! Ik wil juf Wil bedanken voor haar inzet om ons meer dingen te leren. Ze bedenkt elke keer leuke dingen!

Yasmin: Ik vond dit jaar van leeratelier heel leuk en leerzaam want we hebben geleerd om te programmeren en we hebben Chinees geleerd en we hebben ook geprobeerd om een langzame knikkerbaan te maken en een rij van dominosteentjes zo lang mogelijk te laten worden en we hebben de perfecte papieren vliegtuigjes gemaakt. Ik heb geleerd om creatief en praktisch te denken. We hebben Chinees geleerd en leren programmeren. Juf Wil bedenkt elke keer leuke dingen die wij mogen doen en ze is ook heel aardig. Ik hoop dat ik volgend jaar ook in leeratelier zit.

Kiro  Ik heb dit blok met het leeratelier chinees geleerd. Het was superleuk en leerzaam maar ook soms wel lastig. Ik vond het eerst niet leuk maar nu vind ik het een superleuke taal, de leukste zelfs. Ik heb daarbij duolingo, ni hao kids en translate gebruikt om de woorden te vertalen. Het was echt super leuk om Chinees te leren en iedereen was erg goed aan het leren uiteindelijk hadden we een proefwerk chinees

Rayan: Het was een mooi jaar. We hebben verschillende dingen gedaan zoals vliegtuigjes vouwen, knikkerbanen gemaakt en nog veel meer. We zijn geëindigd met Chinees leren. Ik wil onze juf bedanken voor het lesgeven. Hopelijk wordt volgend schooljaar ook zo'n mooi jaar.

Groep 5 Yigit:

Het was een heel leuk blok en ik  werd heel blij toen ik hoorde dat we het hadden over een andere taal. we hebben Chinese cijfers geleerd en Chinese letters geleerd en we hebben geleerd hoe je Chinese karakters moet schrijven en in het pinyin.

Hasan: Het was een heel leuk blok en je leerde steeds nieuwe dingen en mijn doel was om een ander taal te leren en nu heb ik mijn doel bereikt. En ik was heel blij toen ik er achter kwam en we hebben ook niet perse een taal geleerd maar ook de cijfers en ook in het pinyin [dus niet in het karakters alleen maar.

再見 Zàijiàn (tot ziens!)